Trotse Tuinders Platform | Blogs
1815
blog,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-1.9,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

Een heerlijke emotie

Trots is een van de emoties waar Facebook nog geen emoticon voor heeft ontworpen. Toch druipt van alle kanten die trots er vanaf bij de aanblik van al die mooie plaatjes van kinderen, eten en vakantiebestemmingen, die mijn vrienden online posten.

Deze tuinder is vooral trots op alles waar we op onze kwekerij dagelijks offline aan werken. Daarbij denk ik niet aan kwantitatieve zaken zoals de oppervlakte glas, de omvang van ons personeelsbestand of onze jaaromzet, maar juist aan het kwalitatieve. Het feit dat we op alle belangrijke momenten in het leven de juiste snaar raken met onze producten, maakt mij een trotse tuinder. Op die momenten waar het er echt om gaat lukt het altijd om met een bos bloemen of een mooie plant de juiste boodschap over te brengen.

Wekelijks leveren we duizenden planten af. Via onze klanten gaan ze naar consumenten door heel Europa. Dagelijks zijn we met duizend en één dingen tegelijk bezig om de kwaliteit en houdbaarheid van onze producten te verbeteren en onze klanten nog beter bedienen. Als je daarbij niet oppast, zit je op een kwantitatief spoor. Op het moment dat je dit kunt verkleinen naar de individuele persoon, krijg je echt voldoening. Het idee dat iemand veel plezier aan je plant gaat beleven of aan het geven ervan, is voor mij een enorme stimulans.

Zo kreeg ik afgelopen week een bericht van een Noorse dame. Ze wilde dolgraag tips hebben voor het overpotten van een anthurium die ze had ontvangen bij het overlijden van haar vader. Die plant had voor haar een speciale betekenis. Of onlangs het bericht van een Duitse meneer die zo blij was met zijn phalaenopsis die weer in bloei kwam. Hij was speciaal naar ons mailadres gaan zoeken om door te geven dat hij zo vrolijk werd van die bloemen in zijn vensterbank.

Dagelijks kiezen consumenten voor een van onze producten, met een reden. Dat is waar we het voor doen. Een dikke ‘like’ voor onze prachtig sector. Het is toch mooi wat bloemen en planten doen?

 

Esther van Geest

Esther van Geest

D.C. van Geest potplanten

@geestpotplanten